POLE, Garantie op groei van mensen en teams

Lou Bouten

Lou Bouten begon zijn loopbaan als onderwijzer in het basis- en special onderwijs. Na vier jaar onderwijzen maakte hij de overstap naar de jeugdhulpverlening. Hij was vele jaren als groepsleider, teamleider en manager werkzaam in een instelling voor jeugdigen met complexe gedragsproblematiek. Daar stond hij samen met Freek aan de wieg van het ervaringsleren, Project Adventure en later POLE. Hij volgde diverse managementtrainingen en behaalde met succes zijn mastertitel (MBA-H) aan de Erasmus Universiteit. In 1996 werd hij directeur bij een instelling voor maatschappelijke opvang en deed daarnaast nog interim werkzaamheden.

Zijn liefde voor (ervarings)leren en veranderen loopt als een rode draad door zijn carrière, vanuit de overtuiging dat het methodisch aanbieden van een krachtige leeromgeving en uitdagende activiteiten een positief effect heeft op de ontwikkeling van mensen en teams. Lou Bouten volgde trainingen bij therapeuten in binnen- en buitenland en werd gecertificeerd counsellor in de Adventure Based Counseling methodiek. Hij implementeerde dit gedachtegoed binnen diverse afdelingen in de zorgsector, gaf cursussen vanuit het 'train de trainer' principe en begeleidde vele teamleer-activiteiten.

Met POLE VOF, trainingsbureau voor ontwikkeling en verandering van mensen en teams, ging Lou Bouten als zelfstandig ondernemer een nieuwe uitdaging aan. Na anderhalf jaar maakte hij de overstap naar adjunct directeur in het speciaal onderwijs. Lou bleef actief betrokken bij POLE als adviseur en trainer. Ook tijdens zijn ziekteproces verzette hij bergen werk en bleef een inspirator tot het laatst.

Op 3 augustus 2013 namen we afscheid van Lou, een bijzonder mens die andere mensen in staat stelde tot groei en ontwikkeling.

home

over POLE

POLE Dynamics®

resultaten

contact

In memoriam Lou

Lou Bouten - POLE* 10-02-1958

† 03-08-2013