POLE, Garantie op groei van mensen en teams

POLE leerconcept in de Verenigde Staten

In 2011 bezocht Freek Göbbels op uitnodiging van het Spectrum Institute for Teaching & Learning de Verenigde Staten. Het betrof een studiereis naar enkele Universiteiten en scholen die nauw samenwerken met het instituut en een intensieve Spectrumstudie onder leiding van Prof. S. Ashworth.

Deze uitnodiging vloeide voort uit de eerste ontmoeting van Freek Göbbels met Prof. Ashworth en leden van het kennisinstituut Spectrum tijdens de conferentie Sport and Exercise Psychology in 2007. Als lid van de Europese Federatie van Sportpsychologen (FEPSAC) volgde hij onder de dynamische leiding van Ashworth de opleiding van de Spectrum stijlen voor leren. De steeds intensievere samenwerking met het Spectrum Instituut en enkele Universiteitsprofessoren op gebied van Physical Excercise/Education en Health in de VS resulteerden dit jaar in deze eerste studiereis.

Het volle programma bestond uit boeiende en inspirerende gesprekken en lessen van Prof. Kuchinski, Prof. White, Prof. Meuller, emeritus hoogleraar van East Stroudsburg University. Zij verzorgden de introductie voor Prof. F. Cleland van West Chester University en auteur van het boek ' Developmental Physical Education for All Children'. Zij wist haar Spectrumexpertise middels dans mooi te verwerken in boeiende leervormen en prachtige demonstraties uitgevoerd door haar studenten. Gewaarschuwd dat dit ondanks de hoge intensiteit slechts de warming –up was voor wat nog volgen zou nam Prof. Ashworth het laatste deel van de studie voor haar rekening. Met een hoog werktempo en een grote passie voor leren werd met videobeelden, boeken, artikels , schema's, modellen en veel actuele informatie de 7 intensieve studiedagen gevuld. Kernbegrippen als decision making en self actualisation werden kritisch onderzocht en bleken uitzonderlijk goed in het POLE Dynamicsconcept verwerkt. De implementatie van het Spectrum bij POLE Dynamics is inmiddels een feit met als verassing het verlenen van de rechten voor het uitgeven van de Nederlandse en Duitse versie van het Spectrum, door Prof. Ashworth. Een mooie kroon op het werk van Freek Göbbels.

Wilt u meer informatie over Het Spectrum als onderdeel van het POLE Dynamics® leerconcept, vul dan het contactformulier in en wij nemen contact met u op.